Banden wisselen

Alles over banden wisselen

Het is weer tijd voor De Bandenwissel! Bereidt uw auto goed voor op het winterweer en laat tijdig uw banden wisselen. Onze specialisten staan voor u klaar.

Laat uw autobanden wisselen bij Auto Tensen en ontvang Gratis opslag van uw banden. 

Winterbanden, de ‘winterschoenen’ van uw auto, bieden extra veiligheid!

Als de herfststormen over het land beginnen te razen en de bladeren van de bomen vallen, gaan zomerkleding en de sandalen de kast in. Dan trekt u natuurlijk passende kleding en winterschoenen aan. Die zijn bestand tegen weer en wind en houden u beter op de been. Met uw auto is dat niet anders.

Winterbanden tegen het uitglijden, antivries in het koelsysteem tegen bevriezen, controle op de verwarming, goede ruitenwissers en –sproeiers voor een goed zicht. Door servicegerichtheid, flexibiliteit en een gedegen persoonlijk advies kunnen wij, samen met onze technische kennis en ervaring, dit voor u realiseren. En dat tegen gunstige tarieven!

Wanneer uw banden wisselen?

Wanneer banden wisselen in de zomer en winter

Veel van onze klanten vinden het onduidelijk wanneer hun zomer- of winterbanden gewisseld dienen te worden. Wij adviseren u om winterbanden te laten monteren wanneer de temperatuur onder de 7 graden valt. Logischerwijs wordt het weer tijd voor zomerbanden boven de 7 graden. Toch maken ook deze tips het niet veel gemakkelijker. In ons kikkerlandje is de temperatuur namelijk nogal wisselvallig. Gebruik daarom de onderstaande vuistregels om op tijd uw banden te wisselen. Zolang u zich hieraan houdt weet u dat u ten alle tijden veilig de weg op gaat.

 • In de maand maart/april is het weer tijd voor zomerbanden.
 • Wissel uw winterbanden in de maand oktober/ november.

Waarom uw banden wisselen?

Het is belangrijk dat u de juiste banden laat monteren om goed voorbereid te zijn om de wisselende weersomstandigheden. Om ook u te motiveren om op tijd uw banden te wisselen hebben wij een aantal redenen voor uw opgesomd.

 • Zomermaanden
  • Bij warmer weer wordt het rubber zachter en slijten winterbanden 20% sneller.
  • Bij een temperatuur boven de 15 graden is uw remweg 30% korter met zomerbanden ten opzichte van winterbanden.
  • Over het algemeen rijden zomerbanden stiller dan winterbanden vanwege een zachtere rubbersamenstelling.
 • Wintermaanden
  • Bij lage temperaturen presteren winterbanden beter dan zomerbanden op basis van grip bij sneeuw of een nat wegdek. Dit wordt veroorzaakt door een hardere rubbersamenstelling en dieper profiel ten opzichte van zomerbanden.

Hoe lang duurt een bandenwissel?

Bij Auto Tensen kost het wisselen van alle banden gemiddeld een uur. Dit is inclusief montage,  het balanceren van uw banden en het vervangen van de ventielen. Wilt u het gehele wiel laten wisselen? Geen probleem. Een wielenwissel duurt gemiddeld 20 minuten. Net genoeg tijd voor een heerlijk kopje koffie.

Wanneer nieuwe banden kopen?

U wordt geadviseerd om uw banden te wisselen als de profieldiepte minder is dan 1.6 millimeter. Echter, om er zeker van dat u veilig te weg op gaat kunt u het beste een minimale profieldiepte aanhouden van 2 millimeter. Is de profieldiepte minder dan 2 millimeter? Maak dan een afspraak om uw banden te laten vervangen. Dit geldt voor zowel zomerbanden, winterbanden als all season banden in Nederland. Waarschijnlijk bent u niet in het bezit van een profielmeter. Toch kunt u gemakkelijk de profieldiepte van uw banden controleren door het gebruik van een euro muntstuk. Is het muntstuk breder dan de inkeping van uw banden? Dan zijn deze toe aan vervanging. Natuurlijk kunt u ook altijd even langskomen zodat wij de profieldiepte kunnen controleren.

Bekijk onze voorraad

All season banden zijn geschikt voor de zomer- en wintermaanden. Zo bespaart u een bandenwissel. Wilt u weten of dit type banden passen bij uw auto gebruik? Lees dan dit artikel over all season banden.

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0229-235544 info@autotensen.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×