Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Autotensen hoorn garage Occasion service slider Autotensen hoorn ingang Autotensen hoorn leestafel Autotensen hoorn pad voorraad
preload image preload image

Nieuwe banden kopen?

Bij Auto Tensen kunt u banden kopen van meer dan 40 verschillende bandenmerken. Zo heeft u volop keuze tussen zowel A-merkbanden als budgetmerken. Heeft u eenmaal een keuze gemaakt? Dan monteren wij onze topkwaliteit autobanden voor een zeer aantrekkelijk tarief. Als klant ontvang u ook altijd garantie en kunt u met een zeker gevoel de weg weer op. Bekijk direct onze banden- en montagetarieven op basis van uw bandenmaat.

Bekijk tarieven

Zomerbanden, winterbanden of toch all season banden?

Ben u op zoek naar nieuwe banden? Waarom kiest u niet voor all season banden? De perfecte band voor uw auto is geheel afhankelijk van het gebruik van uw auto. Wilt u weten of all season banden iets voor u is. Klik op deze link en lees alles over de all season band. 

Welke bandenmaat zoekt u?

Wilt u banden kopen maar weet u niet welke banden? Op het moment dat u op zoek bent naar nieuwe banden dan is het natuurlijk belangrijk om te weten welke type autobanden bij uw auto passen. Dit kunt u gemakkelijk uitzoeken door naar uw bandenmaat te kijken. Deze bandenmaat kunt u vinden op de zijkant van uw banden zoals u ziet op de afbeelding.

Breedte

De breedte is het eerste getal dat op uw band staat. Deze breedte zijn het aantal milimeters van zij tot zij in de opgepomte toestand van uw band.

Hoogte Behalve de breedte staat ook de hoogte beschreven. De twee komen samen in het tweede getal waarin de hoogte/ breedteverhouding wordt weergeven.In het voorbeeld is de hoogte dus 65% van de breedte van uw band.

Radiaal (R)

De letter R is een afkorting van Radiaal. Radiaal beschrijft de constructie van de band. Zonder teveel in te gaan op de details kunt u de Radiaal op bijna alle banden vinden.

Inch

Het getal achter de "R" staat voor de diameter van uw velg in het aantal inches.

Draagvermogen

Het vierde getal beschrijft het maximale draagvermogen van uw autobanden. Stel het draagvermogen van uw band is 91. Dit betekent dat deze band 615 kg kan dragen. Om het keizen van de juiste band niet te vermoeilijken adviseren wij om het draagvermogen van uw huidige banden aan te houden. Natuurlijk kunt u ook het geadviseerde draagvermogen terugvinden in het instructieboekje van uw auto.

Snelheidsindex 

De laatste letter beschrijft de maximale snelheid die uw autobanden kunnen dragen. Een T geeft aan dat u maximaal 190 km/u mag rijden met uw banden. Indien u banden met een te lage snelheidsindex laat monteren gaat dit ten koste van uw wegligging en heeft u een groter risico op een klapband. Gezien deze risico's adviseren wij dan ook altijd om minimaal de snelheidsindex van uw huidige banden aan te houden. In tegenstelling tot een te lage snelheidsindex is het geen probleem om banden met een hogere snelheidsindex dan uw huidige banden te laten monteren. Gebruik onze bandenvergelijker om de beste deal te vinden binnen een breed assortiment aan banden en bandenmerken. Vervolgens kunt u direct uw banden kopen. Deze monteren wij gratis.

Wat zijn de best geteste all season banden?

ANWB heeft in de ANWB Winterbandentest 2016 ook de 4-seizoenenbanden getest  in de maat 205/55 R16V. Diverse all season banden dragen inmiddels het snowflake symbool, wat betekent dat ze geschikt zijn voor winterse omstandigheden. Twee 4-seizoenenbanden zijn beoordeeld met 3 sterren en worden door ANWB aanbevolen.

Vergelijk direct alle winterbanden, zomerbanden en all season banden. Kies vervolgens de beste deal.

Advies nodig bij banden kopen? Wij helpen u graag.

"Wij leveren vanuit alle merken waaronder Vredestein, Michelin & Goodyear." Bij elke auto & klant hoort een andere band. De keuze is reuze waardoor het soms moelijk kan zijn om de beste banden voor uw auto te vinden. Daarom adviseren wij u graag welke type en merk banden het beste bij uw auto passen. Wij houden rekening met uw merk, model, uitvoering, seizoen, rijgedrag en voorkeursprijs. Vervolgens dragen wij de voordeligste optie aan u voor. Zo weet u direct waar u aan toe bent. Neem direct contact met ons op voor vrijblijvend advies.

All-in bandenservice

 

Checkmark small  Gratis balanceren van uw banden

Checkmark small  Gratis montage van uw banden

Checkmark small  Gratis ventiel montage

Checkmark small  Incl. milieutoeslag

Checkmark small Gratis opslag van uw banden.

 

bandenmaat auto tensen


Waarom Tensen?

  • Grootste aanbod occasions

  • Gratis haal- en brengservice

  • Beste prijzen

  • Specialist in alle merken en modellen

Onze nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.