APK Keuring Hoorn

APK tegen een scherp tarief in Hoorn

Laat uw auto keuren en wij zorgen ervoor dat u weer veilig de weg op kunt. Combineert u de APK met een grote beurt? Dan is de APK helemaal Gratis!

  • Persoonlijke service
  • Geen onverwachte kosten
  • Deskundig onderhoud
  • Bij u om de hoek

Uw APK bij Autobedrijf Tensen in Hoorn

Tip: Bij een grote onderhoudsbeurt ontvangt u de APK gratis.

Als lid van het merkonafhankelijke Auto Service Netwerk zijn onze gecertificeerde monteurs in staat om APK keuringen uit te voeren voor alle merken en modellen. Na het afronden van de APK adviseren wij u gaag vrijblijvend in eventuele werkzaamheden die uit de APK voortkomen. Dit om onnodige kosten te voorkomen en er zeker van te zijn dat u veilig de weg op gaat.

Wanneer APK keuren?

4 jaar na de aankoop van een nieuwe bezindeauto dient deze voor het eerst APK gekeurd te worden. Heeft u een dieselauto gekocht? Dan moet uw auto al 3 jaar na aanschaf APK worden gekeurd. Na de eerste keuring moeten Diesel auto’s vervolgens ieder jaar gekeurd te worden. Voor Bezineauto’s geldt dat deze na de eerste APK keuring om de twee jaar gekeurd worden. Dit geldt voor een periode van 8 jaar. Is uw bezine auto 8 jaar oud? Dan moet deze elk jaar worden nagekeken.

De vervaldatum van uw auto kunt u terugvinden op het laatste keuringsrapport. De vervaldatum is het moment waarop uw APK vervalt. Daarom dient uw auto vóór deze datum gecheckt te worden. Dit kan al twee maanden van tevoren. Dit houdt dan ook in dat uw auto maximaal 14 maanden APK gekeurd is.

Op het moment dat uw auto APK is goedgekeurd, betekent dit niet dat u een jaar lang geen onderhoud hoeft te plegen. Om zeker te zijn van de kwaliteit van uw auto en de vitale onderdelen adviseren wij dat u jaarlijks een onderhoudsbeurt laat verrichten.

Wat kost een APK keuring?

Bij autobedrijf Tensen kunt u terecht voor een APK vanaf € 17,50. Binnen deze service verrichten wij de APK en kunt uw tevens bij ons terecht voor eventuele werkzaamheden die geïdentificeerd worden gedurende de APK. Wilt u liever deze werkzaamheden zelf uitvoeren? Geen probleem. In dit geval betaalt u € 39,50 en kunt u alsnog bij ons terecht voor eventuele vragen. Zo zorgen wij ervoor dat u altijd weer veilig de weg op kunt. Daarnaast bieden wij u als klant een Gratis APK keuring als u dit combineer met een grote onderhoudsbeurt.

automonteur tensen

 

Wat is de APK keuring?

De APK staat voor Algemene Periodieke Keuring. Dit is een Europees wettelijk verplichte keuring. Gedurende de keuring wordt uw auto door een keurmeester gecontroleerd. Dit op basis van registratie, verkeersveiligheid en milieu. Na de APK ontvangt een keuringsrapport. Dit geldt voor zowel een goedkeuring als afkeuring van uw auto. Pas op het moment dat de auto goed wordt gekeurd kunt u de weg weer op. U bent verplicht om het keuringsrapport in de auto aanwezig te hebben op het moment dat u deelneemt in het verkeer. De APK geeft zicht in de staat van uw auto op het moment van keuren. Hierdoor is uw auto niet onderhoudsvrij voor de rest van het jaar. Ook ligt de focus binnen de APK op het controleren van de veiligheid. Het kan dan ook zijn dat uw auto APK goedkeurd wordt terwijl alsnog het advies na voren komt om bepaalde onderdelen de vervangen. Dit om een afkeuring en hoge lasten in de toekomst te voorkomen.

Wat wordt er gecontroleerd tijdens een APK keuring?

Tijdens de APK keuring worden de volgende onderdelen nagelopen:

  • Verkeersveiligheid (remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie)
  • Milieu (uitlaatgassen, roetmeting of viergasmeting)
  • Algemeen (kentekenbewijs deel I, voertuigidentificatienummer en de gebruikte brandstof)

Op de officiële site van de RDW kunt uw meer informatie vinden over de APK keuring

Maak direct een afspraak

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0229-235544 info@autotensen.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×