Waterpomp vervangen

Waterpomp vervangen bij Auto Tensen Hoorn

Een kapotte waterpomp kan leiden tot een kapotte motor & hoge reparatiekosten.

Waarom uw waterpomp vervangen?

De motor van uw auto moet gekoeld worden. Dit koelproces wordt gestart door de waterpomp. Terwijl de pomp zelf vaak niet vervangen hoeft te worden zijn het voornamelijk de onderdelen die tot veel problemen kunnen leiden. Tijdig een nieuwe waterpomp plaatsen is daarom van belang  en voorkomt hoge reparatiekosten in de toekomst.

Wanneer is dit van belang?

  • Bij verschillende problemen aan uw waterpomp is vervanging van belang. Over het algemeen zijn een oververhitte motor en een vreemd geluid indicatoren van een lekkende waterpomp. Het laatste betekent vaak dat de serpentineriem kapot is, waardoor de pomp de motor niet meer kan verkoelen. Of uw waterpomp lekt is zeer moeilijk van de buitenkant te herkennen. Hiervoor is het van belang om dit in de motor, door een erkende monteur, te laten controleren.
  • Om een lekkende waterpomp te voorkomen is het van belang om dit onderdeel voortijdig te laten vervangen. Uw waterpomp verwisselen kan vaak in combinatie met het vervangen van de distributieriem. Het juiste moment is afhankelijk van het merk van uw en het model. Toch adviseren wij om uw waterpomp te laten vervangen na 60.000 tot 100.000 kilometer.

Wilt u weten of uw waterpomp lek is of aan vervanging toe is? Neem direct contact op of komt gerust langs in Hoorn voor gratis & vrijblijvend advies!

Maak direct een afspraak

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0229-235544 info@autotensen.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×