Autolampen vervangen

Wanneer uw autoverlichting kapot is, kunt u soms zelf de autolampen vervangen. We leggen dat in enkele heldere stappen uit. Wil u liever dat wij de autlampen vervangen? Dan doen wij dit natuurlijk graag.

De voordelen op een rijtje

 • Scherpe prijzen voor onderhoud
 • Snelle service
 • Gecertificeerde monteurs
 • Gratis vervangend vervoer
 • Persoonlijke service

Persoonlijke service

Wij kennen onze klanten bij naam, bij ons bent u geen nummer. De koffie staat altijd voor u klaar!

Vakkundig onderhoud

Onze up-to-date geschoolde teams werken altijd met passie aan uw auto!

Eerlijke prijzen

Bij ons betaalt u nooit teveel. Wij hanteren eerlijke prijzen en nemen alle werkzaamheden vooraf met u door

Laat uw autolampen deskundig vervangen

We vertellen ook wat u moet doen wanneer u de lampjes niét kunt verwisselen – wat bij sommige moderne auto’s het geval is. Wilt u dat wij uw autolampen vervangen? Dit doen wij natuurlijk en dat tegen een scherpe prijs!

Zelf uw autolampen vervangen? Hier volgen 7 tips:

Gaat u zelf uw autolampen vervangen? Dan hierbij 7 tips van Daan van der Putten, technisch specialist bij Autotensen Hoorn:

 • Koplamp vervangen? Deze heeft een standaardmaat, bijv. H1, H4 of H7. In het instructieboekje van uw auto staat welk lampje bij uw auto hoort.
 • Wissel het lampje wanneer de auto een tijdje heeft stilgestaan: autolampen worden gloeiend heet wanneer ze branden.
 • Pak een halogeenlamp altijd bij de voet vast. Vette vingers kunnen inbranden en geven dan een zwarte aanslag op het glas. Andere lampjes moet u wellicht bij het glas pakken om ze te kunnen monteren. Gebruik in die gevallen een doekje.
 • Een koplamp kan maar op één manier worden gemonteerd. Dus is wederom het instructieboekje uw reddende engel.
 • Wanneer de verlichting ook na het vervangen van het lampje niet werkt, zet dan de verlichting uit en doe de auto op slot. Open de auto daarna opnieuw en schakel de verlichting in. Open de auto daarna opnieuw en schakel de verlichting in: sommige auto’s herkennen een kapotte lamp en sturen deze niet meer vanzelf aan. Door het systeem te resetten, detecteert de auto de vervangen lamp.
 • Een lampje moet er goed inzitten om niemand te verblinden. Doe daarom na het monteren altijd een check.
 • Kom u er niet uit? Kom dan bij ons langs, wij helpen u graag!

Wat u beter niet kunt doen:

 • Er zijn 4 soorten autolampjes: gewone, halogeen-, led- en xenonlampjes. Deze laatste 2 kunt u helaas niet zelf vervangen.
 • U kunt beter geen xenonlampen monteren in een koplamp die daar niet voor gemaakt is. Deze lampen passen niet bij de reflector. Gevolg: verblindend effect.
 • Bij sommige moderne auto’s kunt u niet bij de lampjes zonder eerst allerlei onderdelen te demonteren. Dit maakt het vervangen van de lampjes wat complexer. Als u er niet uitkomt kunnen wij u adviseren of verder helpen!

Maak direct een afspraak

autolampen vervangen hoorn

Reparatie & Onderhoud bij Auto Tensen in Hoorn

Sinds 1953 streven wij ernaar om klanten, zoals u, de beste service te verlenen tegen de scherpste tarieven. Onze kernwaarden hebben ervoor gezorgd dat wij al meer dan 60 jaar onze klanten tevreden houden. U ontvangt kwaliteits-onderhoud & reparaties van gecertificeerde monteurs. Als blijk van kwaliteit zijn wij erkend partner van de BOVAG en Auto Service Netwerk. Maak gebruik van onze goedkope prijzen door de aankoop van onderdelen tegen scherpe tarieven en het hanteren van een lager uurtarief dan onze concurrenten. Wij geven u gratis advies voorgaand aan de reparatie. Zo staat u niet voor verrassingen en ontvangt u altijd de service de het beste aansluit op uw auto. Bekijk ook onze andere services: APK keuringOnderhoudsbeurtAirco onderhoudRemblokken & RemschijvenUitlaat serviceSchokdempersAutolampenDistributieriemWaterpomp

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0229-235544 info@autotensen.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×