Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Autotensen hoorn garage Occasion service slider Autotensen hoorn ingang Autotensen hoorn leestafel Autotensen hoorn pad voorraad
preload image preload image

Wanneer uw autoverlichting kapot is, kunt u soms zelf de autolampen vervangen. We leggen dat in enkele heldere stappen uit. We vertellen ook wat u moet doen wanneer u de lampjes niét kunt verwisselen – wat bij sommige moderne auto’s het geval is. Wil u dat wij uw autolampen vervangen? Dit doen wij natuurlijk en dat tegen een scherpe prijs!

Zelf uw autolampen vervangen? Hier volgen 7 tips:

Gaat u zelf uw autolampen vervangen? Dan hierbij 7 tips van Daan van der Putten, technisch specialist bij Autotensen Hoorn:

Arrow small  Koplamp vervangen? Deze heeft een standaardmaat, bijv. H1, H4 of H7. In het instructieboekje van uw auto staat welk lampje bij uw auto hoort.

Arrow small  Wissel het lampje wanneer de auto een tijdje heeft stilgestaan: autolampen worden gloeiend heet wanneer ze branden.

Arrow small  Pak een halogeenlamp altijd bij de voet vast. Vette vingers kunnen inbranden en geven dan een zwarte aanslag op het glas. Andere lampjes moet u wellicht bij het glas pakken om ze te kunnen monteren. Gebruik in die gevallen een doekje.

Arrow small  Een koplamp kan maar op één manier worden gemonteerd. Dus is wederom het instructieboekje uw reddende engel.

Arrow small  Wanneer de verlichting ook na het vervangen van het lampje niet werkt, zet dan de verlichting uit en doe de auto op slot. Open de auto daarna opnieuw en schakel de verlichting in. Open de auto daarna opnieuw en schakel de verlichting in: sommige auto’s herkennen een kapotte lamp en sturen deze niet meer vanzelf aan. Door het systeem te resetten, detecteert de auto de vervangen lamp.

Arrow small   Een lampje moet er goed inzitten om niemand te verblinden. Doe daarom na het monteren altijd een check.

Arrow small  Kom u er niet uit? Kom dan bij ons langs, wij helpen u graag!

Wat u beter niet kunt doen:

Arrow small  Er zijn 4 soorten autolampjes: gewone, halogeen-, led- en xenonlampjes. Deze laatste 2 kunt u helaas niet zelf vervangen.

Arrow small  U kunt beter geen xenonlampen monteren in een koplamp die daar niet voor gemaakt is. Deze lampen passen niet bij de reflector. Gevolg: verblindend effect.

Arrow small  Bij sommige moderne auto’s kunt u niet bij de lampjes zonder eerst allerlei onderdelen te demonteren. Dit maakt het vervangen van de lampjes wat complexer. Als u er niet uitkomt kunnen wij u adviseren of verder helpen!

Maak hier uw afspraak

 

Reparatie & Onderhoud bij Auto Tensen

Sinds 1953 streven wij ernaar om klanten, zoals u, de beste service te verlenen tegen de scherpste tarieven. Onze kernwaarden hebben ervoor gezorgd dat wij al meer dan 60 jaar onze klanten tevreden houden. 

U ontvangt kwaliteits-onderhoud & reparaties van gecertificeerde monteurs. Als blijk van kwaliteit zijn wij erkend partner van de BOVAG en Auto Service Netwerk. 

Maak gebruik van onze goedkope prijzen door de aankoop van onderdelen tegen scherpe tarieven en het hanteren van een lager uurtarief dan onze concurrenten. 

Wij geven u gratis advies voorgaand aan de reparatie. Zo staat niet voor verrassingen en ontvangt u altijd de service de het beste aansluit op uw auto.

Bekijk ook onze andere services: APK keuringOnderhoudsbeurtAirco onderhoudRemblokken & RemschijvenUitlaat serviceSchokdempersAutolampenDistributieriemKatalysatorWaterpomp

Checkmark small  Standaard 24 maanden garantie. Op fabricage en montagefouten van uw nieuwe Autolampen.

Checkmark small  Kwaliteits-garantie. Wij monteren uitsluitend lampjes van topmerken.

Checkmark small  Scherpe prijzen door scherp uurtarief

Checkmark small  Haal & brengservice of Gratis vervangend vervoer

Checkmark small  Toplocatie in centrum Hoorn

Onderhoud & reparaties


Waarom Tensen?

  • Grootste aanbod occasions

  • Gratis haal- en brengservice

  • Beste prijzen

  • Specialist in alle merken en modellen

Onze nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.