Vakantie controlebeurt

Veilig op weg? Doe de vakantie controle!

Gratis vakantie controlebeurt in juni Het is weer zover. De vakantieperiode is aangebroken en massaal trekken we erop uit met de auto. Het is dan ook belangrijk dat u met uw gezien veilig op pad kunt.

Dat begint met goed onderhoud. Vooral gedurende de vakantie is dit belangrijk aangezien uw auto in deze periode extra hard werkt. Zo wilt u natuurlijk voorkomen dat u met pech langs de weg komt te staan. In de maand juni kunt u dan ook weer bij ons terecht voor een Gratis vakantie controlebeurt. Wilt u hier gebruik van maken? Kijk dan direct of er nog een gaatje beschikbaar is om een afspraak te maken. 

Afspraak maken

Waarom een vakantiecheck uitvoeren?

Tijdens de reis naar je vakantiebestemming wordt de auto extra belast, omdat de auto:

 • zwaar beladen is met spullen en passagiers
 • onder zwaardere omstandigheden moet presteren in warme landen of in de bergen, dus zwaardere werkomstandigheden voor motor, remmen en onderstel
 • soms stil komt te staan in de (warme) file,  waar de airco en motor gewoon door moet werken
 • vaak dan de meeste kilometers maakt

Wat wordt er gecontroleerd tijdens de vakantiecheck?

In een vakantiecheck wordt de auto op tal van punten gecontroleerd door goed opgeleide en technische monteurs. Wij controleren o.a op:

Remmen  / Accu  / Verlichting (ook aanhangwagen of caravan) /  Banden  /  Schokdempers   /  Motor  /  Uitlaat    / Ruitenwisserbladen  / Airco werking   en diverse vloeistoffen (olie, remvloeistof, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof)

 

Na deze controle weet u dat u veilig op  weg kunt gaan  naar uw vakantiebestemming!

 

Inpaktips

Inpakken, sommige mensen hebben er een ware gave voor en pakken de auto moeiteloos in. Helaas is niet iedereen gezegend met dit talent.

Met de volgende tips pak je veilig en slim. (overgenomen van de ANWB website)

 1. Prop je auto niet te vol. Meestal gebruik je niet alles van wat je allemaal meeneemt. Zonde, want je verbruikt meer benzine, het kan tot gevaarlijke situaties leiden en zo houd je ruimte over voor leuke vakantieaankopen.
 2. Plaats zware dingen zoveel mogelijk onderop. Dat is niet alleen om het zwaartepunt van de auto laag te houden, maar is ook in het geval van een ongeluk veiliger.Plaats zwaardere koffers en andere zware zaken zo dicht mogelijk bij de rugleuning van de achterbank.
 3. Leg geen (zware) spullen op de hoedenplank.Als de bagage boven de rugleuning van de achterbank uitkomt is een stevig bagagenet of -traliewerk wel zo veilig. Mocht je een noodstop maken of een ongeval krijgen, dan vliegen de spullen niet naar voren. Met een net of traliewerk voorkom je onnodige schade of letsel.
 4. Zorg voor de juiste bandenspanning, die moet worden verhoogd als de auto zwaar wordt beladen. Zo verbruik je ook minder brandstof en heb je een betere wegligging.
 5. Als je een dakkoffer nodig hebt, bepak deze dan zo licht mogelijk én monteer hem in het midden van het dak. Een dakkoffer heeft grote invloed op het weggedrag van de auto. Monteer hem in het midden van het dak. Aan de zijkant is vaak praktischer en aanlokkelijker, je kan er dan immers gemakkelijker bij, maar voor het weggedrag is in het midden veel veiliger.
 6. Een doosje wijn gekocht op vakantie? Stop de (wijn)flessen in de kofferbak. Zo verklein je de kans op rondslingerende glasscherven bij een ongeluk.

Maximum gewicht van de auto

Elke auto heeft een toegestaan maximum gewicht dat niet overschreden mag worden. Dit toegestane maximum staat vermeld op het kentekenbewijs, maar kan je ook vinden op internet door het voertuigregister te raadplegen. Vergeet niet het gewicht van de inzittende mee te tellen en van de eventuele dakkoffer plus inhoud.

Risico’s van overbelading

Overbelading van de auto kan veel gevaren met zich meebrengen. De ADAC, de Duitse zustervereniging van de ANWB, heeft uitgebreide tests gedaan met een auto die 80 kilo teveel gewicht had en de resultaten zijn zorgwekkend. Bij de uitwijkproef reageerde de auto zeer heftig. De rijeigenschappen van de auto raken bij overbelading dusdanig verstoord dat het een stuk moeilijker is de auto in noodsituaties onder controle te houden. Ook ESC (Electronic Stability Control) dat op moderne auto’s zit, kan zijn werk door de overbelasting veel minder goed doen en ongecontroleerde slingerbewegingen niet meer afdoende inperken.

Tot slot:

Denk aan een

 • makkelijk bereikbare EHBO doos
 • makkelijk bereikbaar noodhesje ( geel)

 

Wij wensen u een fijne vakantie toe!

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0229-235544 info@autotensen.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×