Peugeot 508

Ruim aanbod Peugeot 508 bij Auto Tensen

Auto Tensen combineert het aanbod van 52 Peugeot en Citroën merkspecialisten in Nederland en België. Door onderling onze voorraden te ruilen kunnen wij alle auto's direct leveren in Hoorn en Enkhuizen

Precies dezelfde auto dus voor dezelfde prijs maar dan bij jou om de hoek. Zo kan je niet alleen eenvoudig zoeken op één plek maar bespaar je ook veel moeite in het bezichtigen en kopen van jouw nieuwe of tweedehands Peugeot 508.

Peugeot 508 occasions

Nieuwe voorraad Peugeot 508

Meer weten over de Peugeot 508? Lees hier alles over deze populaire Franse sedan.

Het D-segment lijkt aan een comeback bezig. Autofabrikanten hebben nieuwe manieren gevonden om grote middenklassers zuiniger en schoner te maken, met als gevolg dat ze weer aantrekkelijk worden bevonden door de zakelijke rijder. Ook Peugeot heeft de 508 in die mate positief bijgepunt; met een nieuwe dieselmotor, goed voor 20% bijtelling, en tal van kleinere updates die samen zouden resulteren in een synergie-effect. Dat vraagt om een nieuwe ronde met deze Fransoos.

Een compleet nieuwe Volkswagen Passat en dito Ford Mondeo, dat vraagt om actie. Dat heeft Peugeot dan ook niet nagelaten, maar de Franse autofabrikant heeft zich niet gek laten maken. Laat de (semi-)Duisters het onderling maar uitvechten, wij blijven ons eigen ding doen, moet Peugeot’s gedachte zijn geweest. Geef ze eens ongelijk, want de 508 is altijd al een tikkeltje anders geweest dan de zojuist aangehaalde, kersverse rivalen. Dat siert ‘m en onderscheidt deze aimabele Fransoos van de rest.

Het uiterlijk van de Peugeot 508

Tegelijk kampt Peugeot met de realiteit dat er natuurlijk wel brood op de plank moet blijven komen en verse aanwas maakt dat nu eenmaal iets lastiger. Al in 2011 was zichtbaar dat het exterieur van de Peugeot 508 de tand des tijds met verve zou doorstaan. Nu, drie jaar na dato, staat dat feit voor de neus. Het model vertoont amper kraaienpootjes en daar waar ze zichtbaar zijn, heeft Peugeot deze vakkundig weggepoetst. Door de klassieke halogeenverlichting te vervangen door LED-koplampen bijvoorbeeld. De moderne techniek in deze lichtunits zorgt niet alleen voor een overweldigende hoeveelheid licht en zicht wanneer de avond is gevallen, ook geeft het de Peugeot 508 een luxueuzere, futuristische look. Het melden van de nieuwe grille, die rechtop is komen te staan en vanouds weer de ‘Le Lion’ behelst, moeten we hierin niet vergeten te melden. Samen met veel strakkere bumpers, mistpitten die ook van LED’s voorzien zijn, en achterlichten waar lichtbalken onmiskenbaar verwijzen naar de klauw van een leeuw staat de Peugeot 508 er weer fris bij, zonder bestaande eigenaren het gevoel te geven dat ze voortaan in een oude auto rijden.

Hoe rijdt de Peugeot 508

De ruimte in het vlaggenschip uit Sochaux is algemeen gezien uitstekend. Niemand zal klagen over de plaats, zowel voorin als achterin. Tijdens het rijden blijkt de geslaagde geluiddemping uitstekend te passen bij de zachte ophanging. Die werd heel verfijnd afgesteld, zoals Peugeot dat goed kan. De Peugeot 508 rijdt perfect stabiel, houdt zijn wielen op grond en biedt absolute rust in alle omstandigheden, zelfs bij een actieve rijstijl. In dat geval is de nauwkeurige besturing de ideale interface. Kortom, het is allemaal goed.

Interieur van de De Peugeot 508

De recente facelift van de Peugeot 508 is ook duidelijk het interieur ten goede gekomen. Na het plaatsnemen in de riante en comfortabele zetels valt direct het opgeruimde dashboard op. Het aantal losse knoppen is teruggebracht en de bediening van de belangrijkste functies is in het nieuwe touchscreensamengebracht. Het scherm heeft een hoge resolutie, een logische user interface en reageert vrijwel direct op aanraking. Voor een comfortabele bediening ligt het helaas te ver van de bestuurder af. Bij gebruik van de bekerhouders staan flessen bovendien in het gezichtsveld van de bestuurder en voorpassagier. Ondoordacht? Ach, alles is een kwestie van Weltanschauung. Qua interieurmaterialen en afwerking kan de 508 zich ook met nieuwere concurrenten meten. Alles voelt solide en hoogwaardig aan. Op detailniveau heeft Peugeot enkele verbeteringen doorgevoerd. De interieurverlichting is nu helder wit en het scherm tussen de tellers heeft mooiere graphics gekregen.

Meer bijtelling voor meer rijplezier

De BlueHDi 180 is wat mij betreft de beste keuze van de drie topdiesels die je in de Peugeot 508 kunt krijgen. Voor de particulier en caravanbezitters is de keuze snel gemaakt, want qua aanschafprijs en trekgewicht is de BlueHDi aantrekkelijker dan de Hybrid4. Een eventueel verbruiksverschil wordt gecompenseerd door minder wegenbelasting. Er zijn maar weinig concurrenten (de Hybrid4 buiten beschouwing latende) met een dergelijk sterke dieselmotor, automaat, zoveel ruimte en slechts 20 procent bijtelling. De zakelijke rijder zal mogelijk langer twijfelen welke 508-diesel de beste keuze is. Voor de leaserijder heb ik maar één advies: ga proefrijden en dan kom je er vanzelf achter. De BlueHDi 180 kost je meer bijtelling, maar biedt daarvoor meer rijplezier.

De Peugeot 508 en het milieu

Alle 508’s hebben een A- of B-label. Prijsbewuste leaserijders kiezen een van de uitvoeringen met de 1.6 e-HDi, want die stoten, dankzij het start/stopsysteem en de gerobotiseerde transmissie, maar 115 gram CO2 per kilometer uit. En vallen daarmee in de bijtellingscategorie van 20%.

Samenvatting en conclusie

We hebben genoten van de vernieuwde 508, die op de belangrijkste vlakken niet onder doet voor compleet nieuwe auto’s. De basis uit 2010 staat als een huis en enkel verfijning blijkt voldoende te zijn geweest om er weer enkele jaren tegenaan te kunnen. Als Peugeot zich ondertussen had laten verleiden door de trend dat zakenauto’s alsmaar scherper zouden moeten sturen, dan hadden we dit gerust begrepen. Maar gelukkig deed het dat niet. Door vast te blijven houden aan het klassieke, vriendelijke karakter van Franse auto’s eigent de Peugeot 508 zich al meer een eigen plek in de hogere middenklasse toe. Kortom, met de Peugeot 508 kun je voor de dag komen. Hij heeft Franse allure en is tegelijk degelijk in elkaar geschroefd.

Peugeot 508 occasions bij Auto Tensen Hoorn

Bij ons kunt u terecht voor het grootste aanbod aan Peugeot 508 occasions in Hoorn. Door samen te werken met meer dan 50 partner bedrijven, zijn alle gezamenlijke Peugeot 508 occasions beschikbaar voor u in Hoorn of Enkhuizen. Hierdoor kunnen wij al onze klanten een grote variatie aan verschillende typen & opties aanbieden. Zo weet u zeker dat u een Peugeot 508 occasion vindt die bij u past.

Bekijk ook onze andere reviews over de volgende modellen: Peugeot 108Peugeot 208Peugot 308Peugeot 2008Peugeot 3008 & de Citroën C3.

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0229-235544 info@autotensen.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×