Peugeot 2008

Ruim aanbod Peugeot 2008 bij Auto Tensen

Auto Tensen combineert het aanbod van 52 Peugeot en Citroën merkspecialisten in Nederland en België. Door onderling onze voorraden te ruilen kunnen wij alle auto's direct leveren in Hoorn en Enkhuizen

Precies dezelfde auto dus voor dezelfde prijs maar dan bij jou om de hoek. Zo kan je niet alleen eenvoudig zoeken op één plek maar bespaar je ook veel moeite in het bezichtigen en kopen van jouw nieuwe of tweedehands Peugeot 2008.

Peugeot 2008 occasions

Nieuwe voorraad Peugeot 2008

Meer weten over de Peugeot 2008? Lees hier alles over deze ultieme combinatie tussen SUV en station.

Met de introductie van de Peugeot 2008 in 2013, was deze crossover tussen een station en een SUV meteen een succes. De productie kon direct het eerste jaar al worden verhoogd, je ziet deze betrouwbare krachtpatser dan ook nog veel in het straatbeeld voorbijrijden. En daar zijn goede redenen voor, want als je een ruime auto zoekt die betrouwbaar en veilig is, maar nog twijfelt of je wel het type voor een SUV bent, dan is dit jouw wagen.

Uiterlijk & innerlijk van de Peugeot 2008

Doordat de 2008 het beste van twee werelden heeft, is het een unieke auto. De buitenkant straalt kracht en veiligheid uit, bij het instappen van de auto merk je meteen aan alle kanten dat ‘ie ontzettend stabiel is. Ideaal voor de gezinnen van nu, die ruimte, mobiliteit en veiligheid zoeken.

De Fransen zelf noemen de Peugeot 2008 een compacte SUV, wat goed in de uitvoering terug te zien is. Dankzij de hogere neus oogt ‘ie veel stoerder dan de voorganger, de stationwagen van de 208 lijn. De grille is voorzien van verchroomde accenten, dakrails en eveneens nieuw zijn de zwarte randen rond het koetswerk, vanaf uitrustingsniveau Allure. Dit geeft de auto een rustige en mooiere aanblik dan de voorganger.

De 2008 was van binnen al een lust voor het oog, na de update die Peugeot in 2016 uitvoerde werd de SUV alleen maar fraaier. Naast een aantal nieuwe, uitvoeringsafhankelijke stiksels, blijft deze auto beschikken over één van de fraaist ontworpen en mooist afgewerkte interieurs in dit segment. Denk aan details als blauwe verlichting op het instrumentenpaneel, of sfeerverlichting die langs het hele dak aan de binnenkant loopt. Opvallend kenmerk blijft het compacte, ovalen stuurwiel met de daarboven geplaatste tellerbak: Peugeot noemt het fenomeen i-Cockpit.

De ruimte binnenin is, zoals verwacht, royaal. Ondanks dat de Peugeot 2008 als “compact” verkocht wordt, merk je hier niets van als je erin zit. Zeker voorin is het prima voor elkaar. Achterin kunnen bovendien twee à drie volwassenen comfortabel mee. En de bagageruimte van 410 liter is echt voldoende groot voor een flinke berg boodschappen of leuke aankopen na een middag winkelen, sportspullen van de kids én dat van vriendjes en vriendinnetjes of vakantiebagage en wintersportspullen. Deze bagageruimte is uit te breiden tot 1200 liter als je de achterbank neerklapt. Het enige punt waar het design op heeft moeten inleveren door de ruime zitplaatsen, zijn de andere opbergvakken. In de portiervakken en het dashboardkastje is beperkt de ruimte, maar dit heeft wel als voordeel dat je niet veel losse rommel zult verzamelen.

Safety first in de Peugeot 2008

Net als de andere auto’s uit de stal van Peugeot, is ook de 2008 is voorzien van flink touchscreen op de middenconsole. Interessant aan dit paneel is de Grip Control optie, die zorgt voor een continue veilige wegligging in welke situatie je je ook bevindt door de keuzes uit standaard, all-road, sneeuw, zand of ESP off. Daarnaast wordt je veiligheid in deze SUV van Peugeot nog eens vergroot door een Park Assist, Hill Start Assist en 6 airbags.

Hoe milieuvriendelijk is de Peugeot 2008?

De Peugeot 2008 met 1.2 motor krijgt een A- label, de 1.6 VTI krijgt energielabel B. De diesels tenslotte krijgen, afhankelijk van de uitvoering, een B- of een C-label.

Qua pk’s stelt de Peugeot 2008 niet teleur: de modellen die reeds rondrijden en als occasion beschikbaar zijn, komen in vier varianten:

Motor

pk

1.2 drie cilinder

82

1.6 VTi

120

1.6 HDI diesel

92/115

Drie cilinder turbobenzine

110/130

Hoe rijdt de Peugeot 2008?

Het onderstel van de 2008 biedt een perfecte mix van comfort en sportiviteit, voor zover die laatste term in deze klasse relevant is. Deze SUV helt in bochten niet overdreven en zal nooit gaan deinen. Eigenlijk doet ‘ie precies wat je van een dergelijke auto wilt: de degelijkheid van een station in combinatie met de robuustheid van een SUV.

De besturing past goed bij het onderstel: het kleine stuurwiel geeft je commando’s aangenaam direct door aan de voorwielen zonder op snelheid nerveus te worden. De communicatie met de voorwielen is voor het type auto goed genoeg en dankzij de uitgebalanceerde bekrachtiging voelt de bochten toch natuurlijk aan. De rijgeluiden blijven prima op de achtergrond tot snelwegtempo, wanneer het windgeruis licht de kop opsteekt.

Peugeot 2008: het beste van 2 werelden

Kocht je een Peugeot 2008 occasion voorheen waarschijnlijk om z’n onderstelkwaliteit en mooie interieur, nu is ook het uiterlijk een gegronde reden. De overige kwaliteiten zijn behouden gebleven, waardoor de 2008 weleens succesvoller kan worden dan voorheen. De auto biedt dan ook ontzettend veel mogelijkheden, design en rijgenot voor een hele schappelijke prijs.

Zoek je een compacte SUV voorzien van alle technische opties, met voldoende ruimte waarbij veiligheid meer dan vanzelfsprekend is? Dan is de Peugeot 2008 jouw auto!

Peugeot 2008 occasions bij Auto Tensen Hoorn

Bij ons kun je terecht voor het grootste aanbod aan Peugeot 2008 occasions in Hoorn. Door samen te werken met meer dan 50 partnerbedrijven, zorgen wij er voor dat alle gezamenlijke 2008 occasions beschikbaar zijn voor jou in Hoorn of Enkhuizen. Door te kijken naar jouw wensen en eisen voor een auto, vinden we altijd een goede match en weet je zeker dat je een Peugeot 2008 occasion vindt die bij je past.

BEKIJK AANBOD 2008 OCCASIONS

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0229-235544 info@autotensen.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×