Occasion service slider Peugeot specialist hoorn Citroen specialist hoorn

07 01 2019 1

Citroën bestaat 100 jaar en heeft dat onder andere gevierd op de Rétromobile in Parijs. Maar liefst 30 iconische modellen hebben de bezoekers begeleid toen zij een indrukwekkende tijdreis over de stand maakten.

07 01 2019 2

Na de fraaie entree betrad je het gangpad met aan de zijkant bij elke auto grote borden met gestileerde jaartallen en informatie. De wandeling begon bij de Type A 10 HP, uit de tijd dat voorwielaandrijving nog niet was doorgedrongen tot het merk. Die zie je wel bij de derde auto in deze rij, de beroemde Traction Avant.

07 01 2019 3
Aan de andere zijde van de historische productiemodellen waren de meest waanzinnige studiemodellen opgesteld. Zoals vooraan uit begin jaren vijftig de C10 met de bijnaam ‘Goutte d’eau’, oftewel waterdruppel. Het was het laatste voorstel van de geniale ontwerper André Lefèbvre, het brein achter de Traction, 2CV en DS. Daarachter in het goud de sportieve Camargue, op basis van de Citroën GS.

07 01 2019 4
Majestueus als altijd nam de Citroën DS een voorname plaats in op de stand. In dit geval een DS 21 Pallas. Hier was ook de prachtige, ruime opzet van de presentatie te zien. Op de achtergond doemden de moderne ontwerpen van Citroën op, waaronder opnieuw studiemodellen en racewagens.

07 01 2019 5
Wat je noemt een tijdreis, hoewel de tijdlijn noodgedwongen soms ongelijke sprongen maakte. Helemaal rechts in het blauw de Petite Rosalie, waarmee begin jaren dertig snelheidsrecords werden gevestigd. Daarachter een DS 21 die deelnam aan de 1969 Rally van Marokko.

07 01 2019 6
Ook weer zo’n pronkstuk is de SM, die ondanks zijn chique voorkomen en exclusieve techniek in 1970 werd ingezet als rallywagen. Op de achtergrond de oranje 2CV Africa Raid.

07 01 2019 7
Een zoektocht naar nieuwe vormen en verhoudingen leidde in 1980 tot deze waanzinnige Karin, een soort rijdende pyramide met alleen in het midden voldoende hoofdruimte. Hoewel, rijdend … er zit geen motor in dit studiemodel!

07 01 2019 8
De Citroën Xanae was in 1994 de eerste aanzet voor de bijzonder succesvolle en alom geliefde Xsara Picasso die debuteerde in 2000. De midi-MPV kreeg op zijn beurt een vervolg met nog veel meer Picasso-modellen. Erachter staat de Osmose uit 2000, waarmee Citroën ideeën lanceerde voor het delen van auto’s met anderen.

07 01 2019 9
Wat een contrasten: de spijkerharde snelheidsmachine van dit moment, de C3 WRC uit het rally wereldkampioenschap, die uitkijkt op twee formidabele en comfortabele limousines: een CX 25 Prestige en een C6. Op de achtergrond nog net te zien: de CXperience, voorbode van een nieuwe, grote Citroën. Kortom, ook de toekomst werd op Rétromobile alvast gepresenteerd.

Niet naar Parijs geweest? Vanuit je stoel kan je nog steeds een virtueel bezoek brengen. Bovendien is er een Franstalige catalogus beschikbaar.

 

 

FOTO rechten:
De gebruikte foto's worden reeds gebruikt op het internet (en facebook) en zijn naar onze mening rechtenvrij. Wanneer de rechtmatige eigenaar – bewijsbaar-  aangeeft dat de betreffende foto’s niet zomaar gebruikt kunnen worden, verwachten wij een prompte reactie, zodat we dit adequaat kunnen oplossen.

 

Daarom Autobedrijf Tensen

Checkmark small  Scherpe prijzen tegen de kwaliteit van een dealer

Checkmark small  Altijd een prijsopgave vooraf

 Checkmark small Haal & brengservice of Gratis vervangend vervoer

Checkmark small  Deskundig onderhoud alle merken

Checkmark small  Onderhoud met vaste prijs


PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom Tensen?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

Onze nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt

/* */