Occasion service slider Peugeot specialist hoorn Citroen specialist hoorn

 Terugblik 2016: mooi jaar voor Citroën, DS en Peugeot!!

 

PCA nieuws 20 12 2016 foto1

 

Het jaar 2016 bracht veel autonieuws. Soms over sjoemelende diesels en groeiende files, maar meestal over schitterende nieuwe modellen. Zoals die van Citroën, DS en Peugeot. In vogelvlucht fladderen we nog even door het bijna voorbije jaar.PCA nieuws 20 12 2016 foto2

 

 

PSA Peugeot Citroën trapte 2016 af met goede berichten over 2015; de verkopen waren met 1,2 procent gestegen, waardoor het concern bijna de magische grens van drie miljoen verkochte voertuigen haalde. In Europa bedroeg de groei zelfs 5,9 procent. De maand februari werd wat 'onze' merken beheerst door twee nieuwkomers tegelijk: de zeer ruime Peugeot Traveller en Citroën Spacetourer. Dat zijn leuke, nieuwe namen voor de opvolgers van de Expert en de Jumpy. Het zijn de personenautoversies, die zo luxueus zijn ingericht, dat je het onmogelijk nog busjes kunt noemen. Zeer ruime MPV's is een betere omschrijving. Ze debuteerden als speciale showmodellen op de Salon van Genève.

 

PCA nieuws 20 12 2016 foto3

Rip Curl en E-Tense

Eveneens op de Geneefse autosalon debuteerde de Citroën C4 Cactus Rip Curl. Citroën liet daarmee zien hoe je een opvallende auto nog opvallender kunt maken. De auto kreeg onder meer de voorziening Grip Control, dat de aangedreven voorwielen op onverharde of gladde wegdekken extra grip geeft. DS maakte goede sier met de elektrisch aangedreven concept-car E-Tense. Het model is puur gericht op snelheid, want DS beloofde dankzij een vermogen van 400 pk een topsnelheid van 250 km/h. Peugeot presenteerde de gefacelifte 2008. De geliefde SUV kreeg onder meer een opgefrist uiterlijk en dashboard.

 

 

PCA nieuws 20 12 2016 foto4

Ruimtewonders

In maart laten de nieuwe bestelauto's Peugeot Expert en Citroën Jumpy hun stijlvolle neusjes zien. En natuurlijk hun zeer riante laadruimten. Bijzonder is dat de auto's in drie lengtematen verschijnen en dat ze met een hoogte van slechts 195 centimeter in parkeergarages passen. Handig in de stad! Een ander ruimtewonder, de Citroën Berlingo die sinds 2008 op de markt is, kreeg de fijne driecilinder 1,2-liter turbomotor aangemeten. Wat een heerlijke, bijdetijdse auto is hij daarvan weer geworden!

 

 

PCA nieuws 20 12 2016 foto5

3008 SUV

De inmiddels volop leverbare Peugeot 3008 laat zich in mei voor het eerst officieel zien. Van MPV naar SUV: een gouden greep, en dat niet alleen vanwege het schitterende uiterlijk, maar ook dankzij de mooie, nieuwe i-Cockpit. Citroën toonde in dezelfde maand de opgefriste C4 Picasso en Grand C4 Picasso. In aansluiting daarop presenteerde het merk het nieuwe Advanced Comfort Lab, dat zich gaat inspannen om de auto's van Citroën weer (of: nog meer) synoniem te laten zijn met het begrip comfort. Mooi, als een merk sterk positie kiest.

 

 

PCA nieuws 20 12 2016 foto6

Vrolijke C3

In het najaar presenteerde Peugeot de geheel nieuwe 5008, die net als de 3008 duidelijke SUV-trekken heeft. Het model combineert de stoere uitstraling van een off-roader met het geweldige ruimte-aanbod van een zevensits MPV. Citroën maakte op de Salon van Parijs indruk met de concept-car CXperience, die niet alleen qua naam aan de klassieke CX doet denken: het is een echte, grote Citroën in de stijl van de beroemde limousines van het merk. En terwijl de grote bestelauto's Citroën Jumper en Peugeot Boxer een belangrijke nieuwe, schonere en stillere motor kregen, sluit Citroën het jaar in stijl af met de vrolijke, lichte en vooral erg comfortabele nieuwe C3.

 

Op naar 2017. Namens alle PCA Dealers: Fijne feestdagen gewenst!

Daarom Autobedrijf Tensen

Checkmark small  Scherpe prijzen tegen de kwaliteit van een dealer

Checkmark small  Altijd een prijsopgave vooraf

 Checkmark small Haal & brengservice of Gratis vervangend vervoer

Checkmark small  Deskundig onderhoud alle merken

Checkmark small  Onderhoud met vaste prijs


PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom Tensen?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

Onze nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt

/* */