Occasion service slider Peugeot specialist hoorn Citroen specialist hoorn

PCA SUV 1aPeugeot laat de term crossover los en noemt de nieuwe 2008 en 3008 voortaan SUV's. Prima, want dat maakt meteen duidelijk in welk deel van de markt deze modellen zich volgens de fabrikant gaan begeven. 

PCA SUV 2a

De nieuwe Peugeot 3008, die in september op de Parijse autosalon officieel debuteert, is een heel andere auto dan zijn zes jaar oude voorganger. Waar de eerste 3008-generatie het midden hield tussen een vijfdeurs hatchback (zoals de 308) en een MPV (de 5008, waarmee hij veel overeenkomsten had), is de nieuwe versie een échte SUV. Het model imponeert met zijn forse gestalte en heeft een hoekig, gedurfd lijnenspel dat hem een krachtige uitstraling geeft. Precies zoals de autokoper van tegenwoordig dat van een SUV verwacht.

PCA SUV 3a

Nieuwe i-Cockpit 
De grote sensatie van de nieuwe 3008 is zijn interieur, waarin een hoofdrol is weggelegd voor de nieuwe i-Cockpit. Het concept kennen we uit de 208 en 308: een klein stuur met daarboven het instrumentarium. Het geheel gaat in de nieuwe 3008 een nieuwe fase in en het ziet er ronduit spectaculairder uit. Er zijn nu geen ronde klokken meer, maar een digitaal scherm dat je als bestuurder naar eigen smaak kunt inrichten: heb je liever je snelheidsmeter groot in het midden in beeld en de navigatie klein ernaast, of andersom? We kunnen niet wachten om er zelf mee aan de slag te gaan!

PCA SUV 4a

Nieuwe 2008 
De veranderingen aan de Peugeot 2008 zijn minder groot dan bij de 3008. Er is eerder sprake van een uitgebreide facelift dan van een heel nieuw model. Geen probleem, want de 2008 was na drie jaar en liefst 580.000 verkochte exemplaren ook nog lang niet aan vervanging toe. Aan de sublieme driecilinder benzinemotoren (82, 110 en 130 pk) en de krachtige 1.6 BlueHDi diesel (120 pk) is bewust niets veranderd. Er is wel een aanvulling, in de vorm van Active City Brake, waarmee de auto zelfstandig een noodstop kan maken.

PCA SUV 5a

Dikker en stoerder 
De nieuwe 2008 ziet er door enkele goedgemikte ingrepen een stuk dikker en stoerder uit dan de vorige versie. Om de auto ook een beetje de terreincapaciteiten van een SUV te geven, is er Grip Control (standaard op het nieuwe topmodel 2008 GT Line). Dit is een systeem waarmee de bestuurder de tractie van de aangedreven voorwielen kan afstemmen op de ondergrond. Handig wanneer je eens off-road gaat. De nieuwe 2008 is er al vanaf € 18.200. 

 

Daarom Autobedrijf Tensen

Checkmark small  Scherpe prijzen tegen de kwaliteit van een dealer

Checkmark small  Altijd een prijsopgave vooraf

 Checkmark small Haal & brengservice of Gratis vervangend vervoer

Checkmark small  Deskundig onderhoud alle merken

Checkmark small  Onderhoud met vaste prijs


PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom Tensen?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

Onze nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt

/* */