Occasion service slider Peugeot specialist hoorn Citroen specialist hoorn

308 SW 1Peugeot nodigde de internationale autopers uit voor een nadere kennismaking met de succesvolle 308. Maar die kenden zij toch al?

Klopt, alleen geen exemplaren die al vele tienduizenden gruwelijke testkilometers achter de rug hebben.

308 SW 2

De carrière van de Peugeot 308 en 308 SW loopt op rolletjes. De verkoopaantallen schieten met tientallen procenten omhoog. Momenteel komen er 55 per uur (!) de fabriek uit, wat in de praktijk neerkomt op gemiddeld 1.157 exemplaren per dag. Opvallend is de populariteit van de sportieve en luxueuze topmodellen; de 308-koper gunt zichzelf duidelijk wel het een en ander als het om prestaties en comfort gaat!

 308 SW 3

Kenmerk kwaliteit
Een van de kenmerken van de actuele Peugeot 308 is zijn hoge kwaliteit. Bij het ontwerp heeft Peugeot daarop sterk ingezet, zodat de 308 te boek zou komen te staan als een bedrijfszekere auto met een hoge restwaarde, ook op de lange termijn. Op het moment dat de autopers kennismaakt met een nieuw model, valt er over de kwaliteit op lange termijn amper iets te zeggen. Nu de 308 inmiddels twee jaar in productie is, kan de kwaliteit juist heel goed worden beoordeeld. Zeker wanneer het om auto's gaat die Peugeot zelf aan martelende testprogramma's heeft onderworpen of die als occasion bij Peugeot-dealers zijn ingeruild.

308 SW 4
Rijden met ervaring
Tachtig autojournalisten uit 21 landen kwamen kijken naar en rijden met de 'ervaren' Peugeots. Dat was dus iets anders dan zij gewend waren; er stond nu geen hagelnieuwe auto klaar voor een proefrit, maar een gebruikt exemplaar met tussen de 40.000 en 120.000 kilometer op de teller. Ook bezochten zij de installaties waarmee Peugeot duurzaamheidstests uitvoert en bekeken zij een 308 PureTech 130 (de versie met de actuele driecilinder-motor), die 80.000 kilometer had afgelegd en die geheel was ontmanteld.

308 SW 5

Overtuigende kwaliteit
Zo'n heldere blik op de eventuele slijtage van onderdelen gun je een buitenstaander pas wanneer je voor honderd procent overtuigd ben van de kwaliteit. Juist dit maakte de persdag zo bijzonder. Een uitstekende zet van Peugeot dus, dit kijkje in de keuken.

 

Daarom Autobedrijf Tensen

Checkmark small  Scherpe prijzen tegen de kwaliteit van een dealer

Checkmark small  Altijd een prijsopgave vooraf

 Checkmark small Haal & brengservice of Gratis vervangend vervoer

Checkmark small  Deskundig onderhoud alle merken

Checkmark small  Onderhoud met vaste prijs


PCA: Gewoon Goed!

Lees meer

Waarom Tensen?

  • Service hoog in het vaandel

  • Groot aanbod occasions

  • Persoonlijke service

  • Klant is koning

  • Beste prijs

Onze nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.

pca-airco-ventilatie

pca-voordelig-veilig

pca-gratis-apk-grote-beurt

/* */