Citroën C4

Auto Tensen combineert het aanbod van 52 Peugeot en Citroën merkspecialisten in Nederland en België. Door onderling onze voorraden te ruilen kunnen wij alle auto's direct leveren in Hoorn en Enkhuizen

Precies dezelfde auto dus voor dezelfde prijs maar dan bij jou om de hoek.

Zo kan je niet alleen eenvoudig zoeken op één plek maar bespaar je ook veel moeite in het bezichtigen en kopen van jouw nieuwe of tweedehands Citroën C4.

Citroën C4 voorraad

Citroën C4 Cactus voorraad

Citroën C4 Picasso voorraad

Meer weten over de Citroën C4? Lees hier alles over deze compacte klasse.

De Citroën C4 deed in 2004 zijn intrede. In eerste instantie was deze nieuwste auto van de Franse fabrikant bedoeld als opvolger van de Xsara, maar met het feit dat de C4 al een stuk langer rondrijdt heeft ‘ie zijn nut meer dan bewezen. Met meerdere nieuwe generaties en tussentijdse updates is de C4 een waardige speler op de weg. Of je hem nu als gezinsauto gebruikt, als zakenauto of voor jezelf; zowel de station, de sedan als de hatchback bieden alles wat je nodig hebt.

Interieur vs. Exterieur

De nieuwste generatie van de Citroën C4 beschikt over werkelijk alle technische en digitale gemakken die je nodig kunt hebben tijdens je rit. Van een 7 inch tablet met touchscreen op het dashboard, chroomaccenten op het stuurwiel en fraai vormgegeven stoelen met verschillende materialen; je merkt aan alles dat men aan de details heeft gedacht. Bovendien hebben deze ergonomisch vormgegeven stoelen de optie voor elektrische massage, afhankelijk van de uitvoering die je kiest. Tel daarbij een dashboard met stoffen details bij op en de hatchback voelt bijna als een tweede thuis aan. Het DENON-hifisysteem doet de rest en zorgt er voor dat soundtrack van jouw rit door het op maat gemaakte ruimtelijke effect optimaal tot zijn recht komt.

Ook eerdere edities van deze Citroën beschikken over voldoende luxe en comfort. Bij de C4 occasions mag je een klassiek maar strak dashboard met drie wijzers verwachten, opvallende geluidssignalen en buitenspiegels met waarschuwingslampjes voor de dode hoek. Denk verder aan extra opties als accenten van chrome, navigatiesysteem met Bluetooth en USB, sensoren voor zowel parkeren als licht en regen en een geavanceerde automatisch airco. Hiermee heb je een veilige, betrouwbare  occasion met het complete pakket aan opties te pakken, die ook nog eens beschikt over een bagageruimte die groot genoeg is voor de koffers van vijf passagiers.

Exterieur C4: geen vreemde eend in de bijt

Eén van de dingen die direct opvallen aan deze auto is het logo aan de voorkant. Of beter gezegd, de integratie hiervan in de grille. Erg subtiel gedaan door de auto-ontwerpers en gelukkig een mooi detail waar ze bij de nieuwere modellen niet vanaf zijn gestapt.

Bij zowel de occasions als de nieuwste uitvoering zijn de fraaie lijnen en het unieke silhouet meteen zaken die in het oog springen. De tweede generatie C4 bracht in 2010 bovendien de station voort, waarmee deze Citroën extra interessant wordt voor rijders met een gezin of uitgebreide hobby die veel bagage met zich meebrengt.

De koplampen zijn bij alle uitvoeringen van de C4 altijd al een letterlijke blikvanger geweest en de nieuwste versie doet daar niet voor onder. Ze bepalen niet alleen direct het karakter van de Citroën, dankzij de led-lichtgeleiders zijn ze ook volledig conform Europese richtlijnen.

Het glazen panoramadak blijft optioneel bij de nieuwe uitvoering, maar is net als bij de occasion zeker de moeite waard. Het dak van meer dan een vierkante meter geeft zeeën aan een licht van binnen en een dynamische lijn in het exterieur van buiten.

Hoe denkt Citroën met de motor van de C4 aan het milieu?

De tweede generatie van 2010 kwam met motoren van 1.4 liter en 1.6 liter VTi. Deze beschikken over 95 en 120 pk, waarbij de diesel over een 1.6 iter HDi motor van 90 of 120 pk beschikt. De zwaardere 2.0 liter diesel heeft met 150 pk het meeste vermogen van deze generatie.

Om in 2014 te voldoen aan de nieuwste technieken en richtlijnen op milieugebied, heeft Citroën de C4 modellen vanaf dat moment voorzien van vernieuwde dieselmotoren: de Blue HD1 100 en de Blue HD1 120. Door de extra pk’s, zuinigere verbranding en minder CO2-uitstoot zijn deze C4 occasions weer een stuk milieubewuster.

De nieuwste C4 wordt geleverd met de meest efficiënte motoren van deze tijd. De PureTech-benzinemotoren met turbo combineren hun zuinige prestaties met een bescheiden brandstofverbruik en de CO2-uitstoot. Dankzij de BlueHDi-technologie, waarmee aan de Euro 6-norm wordt voldaan, wordt gezorgd voor een CO2-uitstoot vanaf 86 g/km en een gecombineerd brandstofverbruik vanaf 3,3 l/100 km. Dit lage verbruik is niet alleen prettig voor het milieu, je merkt dit ook in je portemonnee. Het rijplezier wordt er in ieder geval niet minder op: de Citroën C4 biedt een uitstekende kwaliteit voor het geld, tegen lage gebruikskosten.

Citroën C4: eigenwijs van binnen en van buiten

Sinds Citroën de C4 introduceerde in 2004, hebben ze de lat aan kwaliteitseisen gelukkig hoog gelegd en met iedere nieuwe versie hoog weten te houden. Waren de auto’s van de Franse fabrikant voor die tijd weleens frivool te noemen, de C4 is een solide paard in de rijstal. Dit zie je ook terug in de hoge kwaliteit van de C4 occasions die beschikbaar zijn. Het karakter van een echte Citroën merk je namelijk in alles: de ergonomische stoelen die de auto net wat comfortabeler maken dan de concurrentie en de technische innovaties die de veiligheid en zuinigheid naar een hoger niveau tillen.

Toch blijft de auto eigenwijs: zowel het interieur als het exterieur heeft altijd zijn eigen stijl behouden. Of je op zoek bent naar een gezinsauto, een wagen om mee naar je zakelijke afspraken te rijden of voldoende bagageruimte nodig hebt voor je wekelijkse rondje surfen of golfen, deze stijlvolle krachtpatser is jouw auto.

Citroën C4 occasions bij Auto Tensen Hoorn

Bij ons kun je terecht voor het grootste aanbod aan Citroën C4 occasions in Hoorn. Door samen te werken met meer dan 50 partnerbedrijven, zorgen wij er voor dat alle gezamenlijke 2008 occasions beschikbaar zijn voor jou in Hoorn of Enkhuizen. Door te kijken naar jouw wensen en eisen voor een auto, vinden we altijd een goede match en weet je zeker dat je een Citroën C4 occasion vindt die bij je past.

Op zoek naar een Citroën C4 occasion?

BEKIJK ONS AANBOD C4 OCCASIONS

Bent u op zoek naar een ander type C4? Klik dan op één van de onderstaande link:

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0229-235544 info@autotensen.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×