Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Occasion service slider Peugeot specialist hoorn Citroen specialist hoorn

voor vetreke vakantiecheck bovagMet de auto op vakantie?
Doe de Gratis vakantiecontrole ! 

 

 

 

 

 

 

 

 Het is weer zover, de vakantieperiode breekt aan en massaal trekken we erop uit met de auto, dan is het belangrijk dat de auto betrouwbaar zijn werk doet.

Dat begint met een goed onderhouden auto, juist ook als je op vakantie gaat en dubbel zo belangrijk als je met je hele gezin op reis gaat. Gedurende de maand juni kunt u bij ons terecht voor een Gratis vakantiecheck. Wees er snel bij en maak direct een afspraak. 

 Afspraak maken voor Gratis vakantiecheck

Waarom een vakantiecheck uitvoeren?

Tijdens de reis naar je vakantiebestemming wordt de auto extra belast, omdat de auto:

 • zwaar beladen is met spullen en passagiers
 • onder zwaardere omstandigheden moet presteren in warme landen of in de bergen, dus zwaardere werkomstandigheden voor motor, remmen en onderstel
 • soms stil komt te staan in de (warme) file,  waar de airco en motor gewoon door moet werken
 • vaak dan de meeste kilometers maakt

 

vakantiecheck teaser

 

 Wat wordt er gecontroleerd tijdens de vakantiecheck?

In een vakantiecheck wordt de auto op tal van punten gecontroleerd door goed opgeleide en technische monteurs. Wij controleren o.a op:

Remmen  / Accu  / Verlichting (ook aanhangwagen of caravan) /  Banden  /  Schokdempers   /  Motor  /  Uitlaat    / Ruitenwisserbladen  / Airco werking   en diverse vloeistoffen (olie, remvloeistof, koelvloeistof, ruitenwisservloeistof)

 

 

Na deze controle weet u dat u veilig op  weg kunt gaan  naar uw vakantiebestemming!

 

 

Inpaktips

Inpakken, sommige mensen hebben er een ware gave voor en pakken de auto moeiteloos in. Helaas is niet iedereen gezegend met dit talent.

Met de volgende tips pak je veilig en slim. (overgenomen van de ANWB website)

 1. Prop je auto niet te vol. Meestal gebruik je niet alles van wat je allemaal meeneemt. Zonde, want je verbruikt meer benzine, het kan tot gevaarlijke situaties leiden en zo houd je ruimte over voor leuke vakantieaankopen.
 2. Plaats zware dingen zoveel mogelijk onderop. Dat is niet alleen om het zwaartepunt van de auto laag te houden, maar is ook in het geval van een ongeluk veiliger.Plaats zwaardere koffers en andere zware zaken zo dicht mogelijk bij de rugleuning van de achterbank.
 3. Leg geen (zware) spullen op de hoedenplank.Als de bagage boven de rugleuning van de achterbank uitkomt is een stevig bagagenet of -traliewerk wel zo veilig. Mocht je een noodstop maken of een ongeval krijgen, dan vliegen de spullen niet naar voren. Met een net of traliewerk voorkom je onnodige schade of letsel.
 4. Zorg voor de juiste bandenspanning, die moet worden verhoogd als de auto zwaar wordt beladen. Zo verbruik je ook minder brandstof en heb je een betere wegligging.
 5. Als je een dakkoffer nodig hebt, bepak deze dan zo licht mogelijk én monteer hem in het midden van het dak. Een dakkoffer heeft grote invloed op het weggedrag van de auto. Monteer hem in het midden van het dak. Aan de zijkant is vaak praktischer en aanlokkelijker, je kan er dan immers gemakkelijker bij, maar voor het weggedrag is in het midden veel veiliger.
 6. Een doosje wijn gekocht op vakantie? Stop de (wijn)flessen in de kofferbak. Zo verklein je de kans op rondslingerende glasscherven bij een ongeluk.

Maximum gewicht van de auto

Elke auto heeft een toegestaan maximum gewicht dat niet overschreden mag worden. Dit toegestane maximum staat vermeld op het kentekenbewijs, maar kan je ook vinden op internet door het voertuigregister te raadplegen. Vergeet niet het gewicht van de inzittende mee te tellen en van de eventuele dakkoffer plus inhoud.

Risico’s van overbelading

Overbelading van de auto kan veel gevaren met zich meebrengen. De ADAC, de Duitse zustervereniging van de ANWB, heeft uitgebreide tests gedaan met een auto die 80 kilo teveel gewicht had en de resultaten zijn zorgwekkend. Bij de uitwijkproef reageerde de auto zeer heftig. De rijeigenschappen van de auto raken bij overbelading dusdanig verstoord dat het een stuk moeilijker is de auto in noodsituaties onder controle te houden. Ook ESC (Electronic Stability Control) dat op moderne auto’s zit, kan zijn werk door de overbelasting veel minder goed doen en ongecontroleerde slingerbewegingen niet meer afdoende inperken.

Tot slot:

Denk aan een

 • makkelijk bereikbare EHBO doos
 • makkelijk bereikbaar noodhesje ( geel)

 

Wij wensen u een fijne vakantie toe!

 

vakantiegevoel


Waarom Tensen?

 • Service hoog in het vaandel

 • Groot aanbod occasions

 • Persoonlijke service

 • Klant is koning

 • Beste prijs

Onze nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in om onze nieuwsbrief te ontvangen:

E-mail adres:

Wij gaan zorgvuldig met uw gegevens om, zie onze privacy policy aan de onderzijde van deze pagina.