All season banden

All season banden. Fabel of toch niet?

U kent het fenomeen all season banden waarschijnlijk al als u dit leest. U bent dan ook niet de enige. Sinds de afgelopen 5 jaar schieten de all season banden als paddenstoelen uit de garage.

1 bandenset voor zowel de winter als de zomer? Dan klinkt bijna de mooi om waar te zijn. Dit is dan ook precies de reden dat veel mensen sceptisch zijn om all season banden aan te kopen en te laten monteren. Deze pagina dient dan ook om u een duidelijk beeld te geven van de mogelijkheden van de all season band om vervolgens te kunnen besluiten of dit past binnen uw rijstijl. 

Het gebruik van all season banden, als alternatief voor de zomerbanden en winterbanden is geheel afgelopen van het gebruik van uw auto. Zomerbanden en winterbanden zijn gemaakt om uw auto te kunnen beschermen tegen extreme weersomstandigheden zoals hieronder beschreven. Gebruik zomerbanden en winterbanden Als de temperatuur boven de 7 graden uitkomt wordt geadviseerd om uw zomerbanden te laten monteren. U raadt het natuurlijk al, als de temperatuur onder de 7 graden valt dan is het weer tijd voor winterbanden. Door het voeren van verschillende type banden wordt de grip vergroot en zo ook de rijveiligheid. Deze verschillende type banden zijn dan ook speciaal gemaakt om beter bij warmere of koelere omstandigheden te presteren. Door een onderscheidend rubbermengsel in combinatie met een alternatief bandenprofiel, blijven de banden vormvast. Dit zorgt voor:

  1. een stabiele wegligging
  2. meer grip
  3. een langzame slijtage van uw banden. Dit leidt tot een vermindering van uw kosten, meer rijcomfort en minder ruis.

All season banden perfect voor in Nederland

Zoals u ziet is het van groot belang om de juiste banden te kiezen om uw auto te beschermen tegen deze extreme weersomstandigheden. Echter in Nederland blijft het weer redelijk stabiel en kan een nieuw type banden zich gemakkelijk aan de pieken en dalen aanpassen. Dit is de all season band. Voornamelijk voor mensen die alleen in Nederland rijden en hun auto niet zakelijk gebruiken zijn all season banden een goed alternatief voor de winter- en zomerbanden. Dit bespaart u een bandenwissel terwijl uw auto nog steeds genoeg grip heeft bij zowel hoge als lage temperaturen.

Hoe betrouwbaar zijn all season banden?

Om naar de juiste balans te zoeken voor alle weersomstandigheden is de materiaalsamenstelling en het profiel van de banden aangepast. Dit om zowel onder warme al koude omstandigheden te kunnen presteren. Het is wel van belang om te weten dat de banden geen perfect alternatief zijn voor zomerbanden of winterbanden. Deze zijn namelijk gemaakt voor specifieke weersomstandigheden terwijl de 4-seizoenenbanden meer als een compromis gezien moet worden. Toch kan je met de 4-seizoensbanden makkelijk uit de voeten als u niet zoveel kilometers maakt en uw auto gebruikt voor relatief korte afstanden.

Nieuwe all season banden kopen?

Bij Auto Tensen kunt u banden kopen van meer dan 40 verschillende bandenmerken. Zo heeft u volop keuze tussen zowel A-merkbanden als budgetmerken. Heeft u eenmaal een keuze gemaakt? Dan monteren wij onze topkwaliteit autobanden voor een zeer aantrekkelijk tarief.

Bekijk onze voorraad

 

Neem contact met ons op

Heeft u vragen? Neem dan telefonisch contact met ons op of stuur ons een e-mail bericht.

0229-235544 info@autotensen.nl
Vragen of afspraak maken?

Stuur ons een bericht op Whatsapp

Je gebruikt een verouderde webbrowser

Deze website maakt gebruik van moderne technieken die niet worden ondersteund door jouw webbrowser. Update mijn webbrowser

×